top of page

REGELS BIJ VERKOPEN EN KOPEN

V1. Heb je iets te koop ? Biedt het artikel aan met een VASTE prijs. Laten BIEDEN op verkoop artikelen wordt NIET TOEGESTAAN.

 

V2. Heb je iets te koop ? Vermeld dan de regio waar het door U aangeboden artikel bezichtigd en/of opgehaald kan worden. En vermeld ook of U al dan niet bereid bent om het aangeboden artikel te verzenden. 


 

V3. Heb je iets te koop? Probeer dan zoveel mogelijk info te geven met betrekking tot het aangeboden artikel (bv: Honda Camino, Klasse A met papieren, prijs 550 euro) (Leovince uitlaat met gebruikssporen, 125 euro) En voorzie je advertentie van minstens één duidelijke foto. Zeker als er eventuele gebreken aan een onderdeel zijn, probeer deze dan duidelijk te maken met een detailfoto(s). Zo voorkom je discussies na verkoop.

 

V4. Heb je iets te koop, wees dan fair en bied je artikel ALLEEN HIER aan, niks is zo frustrerend voor een koper die geïnteresseerd is en die “IK KOOP” schreef, te moeten vaststellen dat het onderdeel al verkocht is via een andere groep of een tweedehands site. Kortom gun je het de leden van de club/groep ? Bied het dan alleen hier aan, werkt het niet kan je nog altijd ergens anders verkopen nadat je Uw advertentie op de HCC groep hebt verwijderd. Als de moderators merken of melding krijgen dat uw artikel toch ergens anders tegelijkertijd wordt aangeboden, wordt uw post/verkooptopic zonder waarschuwing verwijderd.

 

V5. Ben je in iets geïnteresseerd en is het aanbod duidelijk ? Fijn! Schrijf dan “IK KOOP” en Probeer zo snel mogelijk tot een overeenkomst te komen met de verkoper. Zeker als er nog mensen in de “RIJ” staan. Je kan het de verkoper niet kwalijk nemen dat hij de volgende in “RIJ” aanspreekt als jij na je “Ik KOOP” uren niets meer van je laat horen.

 

V6. Ben je in iets geïnteresseerd, je wil wel kopen maar je hebt een voorwaarde vermeld die dan bij “IK KOOP”  bijvoorbeeld: mits verzenden, mits geen roest, mits geen deuken, enz....

Maar hou er rekening mee dat je dan een voorwaarde stelt, en diegene die “IK KOOP” schreef zonder voorwaarden eerst aan bod zal komen om tot een overeenkomst te komen met de verkoper. 

 

V7. Wil je iets “echt kopen” schrijf dan onder het aangeboden artikel “IK KOOP” en niet “PB” afspreken kan je nog nadat je “IK KOOP” hebt geschreven. Ben je net te laat en was er iemand je voor om “IK KOOP” te schrijven schrijf dan “RIJ” als de verkoop dan toch niet doorgaat met de eerste, maak je alsnog kans om gecontacteerd te worden door de verkoper. 

 

V8.We waarderen het ook dat de verkoper voorrang geeft aan de eerste die “IK KOOP” schreef. Dat is het eerlijkste en zorgt voor de minste discussies. Kom je er met de eerste die “ik koop” schreef toch niet uit of slaagt U er niet in om binnen een redelijke termijn tot een afspraak te komen met de eerste die “IK KOOP” schreef, neem dan de volgende in de “RIJ”.

 

V9. Ben je in iets geïnteresseerd ? Vind je het te duur ? Geen probleem, de groepsregels werden gerespecteerd. Je hoeft de verkoper hiervoor niet bestoken met jou mening. Hij/zij komt er zelf wel achter dat zijn artikel eventueel te duur geprijsd heeft als hij/zij geen reactie krijgt. De verkoper kan het dan desgewenst altijd nog in prijs verlagen. We vragen immers aan de verkopers om een vaste prijs te vermelden en niet te laten bieden op artikelen. Dat werkt in twee richtingen. Dus is het vanzelfsprekend dat de verkoper ook geen biedingen moet aanvaarden. Wil je graag overleggen over de prijs? Lok dan geen discussie uit maar doe dat zoveel mogelijk via een privé bericht. Uiteraard met respect voor elkaar. 

 

V10. Heb je iets te koop en wil je toch liever laten bieden op je artikel kunnen we je helaas GEEN ruimte bieden voor je zoekertje, ook geen link ernaar toe. H.C.C. streeft er naar om deze hobby voor iedereen zo betaalbaar mogelijk te maken. Alle onderdelen hetzij tweedehands, NOS of replica zijn op zich al duur genoeg dat bieden ons totaal overbodig lijkt. 

Volgens ons kan je als verkoper perfect inschatten wat jij als verkoper graag zou hebben voor je onderdeel. 

Is dat toevallig goedkoper dan de gemiddelde marktwaarde, geen probleem jij bent tevreden want je krijgt de prijs die je in gedachte had. En de koper heeft een zaakje gedaan. Is het te duur, dan merk je dat wel doordat er geen respons zal komen op zoekertje. Laten bieden lijkt ons dan ook enkel maar een middel om het onderste uit de kan te halen, en zorgt dikwijls bij frustraties bij beide partijen. Hou ook in gedachte als iedereen het onderste uit de kan wil, ook jij de volgende keer de hoofdprijs zal moeten neertellen voor dat lang gezochte en gewilde onderdeel.  Kortom heb je een hoge prijs in gedachte, durf hem dan te vragen en draai niet rond de pot met laten bieden.

 

V11. Waardebepalingen. Vraag niet naar een waarde van je Camino of een bepaald onderdeel. Dat is namelijk voor iedereen anders en volgens persoonlijke smaak. Je zal in de meeste gevallen teleurgesteld zijn van de reacties. Het belangrijkste is dat JIJ je Camino mooi vind en of je onderdelen de moeite waard vind. Niet wat andere daar van vinden.  Bovendien is uit het verleden gebleken dat het vaak gebruikt wordt om toch met een omweg een prijs geboden te krijgen of kunstmatig de prijs op te drijven. Dus ook hier kijken we streng toe naar het karakter van het bericht.

 

V12. Je zoekt iets ? Uiteraard mag dat, probeer zo duidelijk mogelijk te beschrijven wat je zoekt, maar AUB gebruik je originaliteit om de aandacht van de mensen te wekken en GEEN  “FOTO VOOR DE AANDACHT” gezocht topics met “foto voor de aandacht” verdwijnen zonder pardon en waarschuwing in de prullenmand!  Tenzij je geplaatste foto een specifiek onderdeel toont dat je zoekt of er toch zo dicht mogelijk aan gerelateerd is.


 

V13. Er wordt gezocht naar............. Als er door iemand gezocht wordt naar een bepaald onderdeel of brommer en je hebt wat in de aanbieding, reageer dan met je vraag/richtprijs en regio. En voeg er liefst van al nog een foto aan toe. Reacties op gezocht topics waarin dit niet wordt nageleefd worden zonder waarschuwing verwijderd.

 

V14. Heb je ondervonden dat één van je berichten, comments of foto’s verwijderd is, dan is dat geen censuur maar dan betekend dat de inhoud ervan niet gepast was voor de groep, of één of meerdere regels overtreden werden. De beheerders en moderators zullen ondanks de grote activiteit binnen de groep, steeds proberen bij een eerste overtreding je op je fout te wijzen. Ook al zijn ze dit niet verplicht !! U heeft bij het binnenkomen van deze groep/club immers verklaard de groepsregels te lezen en na te leven. Mocht het toch gebeuren dat U een woordje uitleg wil, benader dan de beheerders/moderators met het nodige respect,geduld en zin voor dialoog. 

 

V15. Bovenstaande regels zijn opgesteld uit onze ervaringen van de afgelopen jaren. Ze dienen als leidraad om alles binnen deze groep/club zo eerlijk en ordentelijk mogelijk te laten verlopen. Wij streven naar een club waar vriendschap en behulpzaamheid centraal staan. Moderators en Beheerders van deze groep zijn allemaal vrijwilligers die belangeloos hun tijd opofferen, en toekijken of de regels worden toegepast en proberen te bemiddelen waar het kan. Zij kunnen dus NOOIT verantwoordelijk gesteld worden voor eender wat dan ook binnen deze groep. De beheerders en Moderators hebben los van de bovengenoemde taak ook nog een familiaal leven en werk en zien NIET ALTIJD ALLES, denk je toch iets gezien te hebben dat niet strookt met de regels rapporteer dan het bericht in kwestie. De moderatorsj zullen dan bekijken of je klacht gegrond is en eventueel gepaste maatregelen treffen. 

 

V16. Het niet naleven van bovenstaande regels kan leiden tijdelijke of definitieve uitsluiting uit de groep/club. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt of U Full Club Member of  Sympathisant bent. Mocht het gebeuren dat U als Full Club Member uit de groep/club wordt gezet, geeft dit NOOIT aanleiding tot het terugbetaling van het betaalde lidgeld.

Alle regels in verband met verkoop en aanbieden van bromfietsen of bromfiets onderdelen zijn integraal gekoppeld aan de algemene regels van de club zoals beschreven in punt A1. tot A11.

                              

Bovenstaande kernwaarden en algemene club/groepsregels kunnen U desgewenst en op eenvoudig verzoek per Email toegestuurd worden of zijn te raadplegen op onze clubwebsite, zodat U ze ten allen tijde kan raadplegen.

 

 

Met dank voor U aandacht,  

Het HCC team, 

bottom of page